Skip to main content

27. maj ob 16h: Gotska arhitektura v Sloveniji

Objavljeno: Ned, 21.05.2023 - 09:29

V sodelovanju z MAO odpiramo novo stalno razstavo Gotska arhitektura v Sloveniji. Razstavo odpiramo ob obeležitvi stote obletnice rojstva dr. Ivana Komelja (1923–1985). Zasnovana je kot stalna postavitev v dveh gotskih sobah gradu Cmurek in dopolnjuje v lanskem letu postavljeno stalno razstavo Romanska arhitektura na Slovenskem.

 

Ob otvoritvi razstave, v soboto, 27. maja ob 16h, bo potekal pogovor o gotski arhitekturi na Slovenskem, o gradu Cmurek v obdobju gotike, o muzejskih predstavitvah arhitekture v Sloveniji, o pomenu dr. Ivana Komelja in o pomenu raziskav prvih slovenskih gradoslovcev za grad Cmurek. Na pogovoru bodo sodelovali tudi priznani strokovnjaki s področij arhitekture in umetnostne zgodovine: dr. Miloš Kosec, dr. Peter Krečič in dr. Igor Sapač.

Prijavite se na novice
 

Če želite biti obveščeni o dogajanju pri nas, nam zaupajte svoj email naslov.
 

Vaš e-naslov bomo hranili za pošiljanje obvestil Muzeja norosti, teh podatkov ne bomo uporabljali v druge namene. V kolikor obvestil Muzeja norosti ne želite več prejemati, nam to sporočite na info@muzejnorosti.eu in vaš e-naslov bomo izbrisali iz našega seznama. Hvala za zaupanje.

V katerem jeziku želite prejemati novice