Skip to main content

Predstavitev knjige Igor Sapač: Grad Cmurek

Objavljeno: Pon, 08.04.2024 - 10:24

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v četrtek, 11. aprila 2024, ob 17. uri, v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor na predstavitvi sedemindvajsete knjižice iz zbirke Umetnine v žepu Grad Cmurek avtorja Igorja Sapača.
 
Pogovor bo moderiral urednik publikacije dr. Gorazd Bence, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU.

 

Kdaj: Četrtek, 11. april 2024, ob 17. uri
 

Kje: v Glazerjevi dvorani Univerzitetne knjižnice Maribor.


Knjiga Grad Cmurek dr. Igorja Sapača iz Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru je leta 2023 izšla v knjižni zbirki Umetnine v žepu, ki jo izdaja Založba ZRC SAZU.

Avtor v njej piše o nekdanji plemiški rezidenci, ki je pozneje postala tesnobo vzbujajoča ustanova Zavod za duševno in živčno bolne Hrastovec – Trate, od leta 2013 pa je vse bolj živahno kulturno središče. Kot je zapisal avtor – grad tako znova, kakor že mnogo stoletij prej, povezuje ljudi na obeh bregovih Mure in na posebnem kraju prepletanja človeške ustvarjalnosti prispeva k medsebojnemu razumevanju, dialogu in strpnosti.

Pogovor z dr. Igorjem Sapačem bo moderiral urednik publikacije dr. Gorazd Bence, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU, v pogovoru pa bosta sodelovali tudi recenzentka dr. Tina Košak, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU in dr. Sonja Bezjak, direktorica Muzeja norosti, ki deluje v gradu Cmurek na Tratah.

 

Univerzitetna knjižnica Maribor, Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU in Muzej norosti, Trate

 

Ministrstvo za kulturo

 

Prijavite se na novice
 

Če želite biti obveščeni o dogajanju pri nas, nam zaupajte svoj email naslov.
 

Vaš e-naslov bomo hranili za pošiljanje obvestil Muzeja norosti, teh podatkov ne bomo uporabljali v druge namene. V kolikor obvestil Muzeja norosti ne želite več prejemati, nam to sporočite na info@muzejnorosti.eu in vaš e-naslov bomo izbrisali iz našega seznama. Hvala za zaupanje.

V katerem jeziku želite prejemati novice