Skip to main content

24. 9. 2022: Voden sprehod v živi svet ob Muri.

Objavljeno: Pet, 16.09.2022 - 18:15

Ob letošnjem Dnevu za Muro se bomo ob 15h dobili na gozdni stezi pri cmureškem mostu in se podali na voden sprehod v rokav “evropske Amazonke”.

 

Mura je s svojimi vodami, ki napajajo podtalnico, omogočila, da smo se v teh krajih naselili ljudje. Reka predstavlja življenjski prostor številnim živalskim in rastlinskim vrstam. Njen pomen je prepoznala mednarodna organizacija UNESCO, ki je porečju Mure skupaj z Dravo in Donavo podelila naziv 5-državno biosferno območje, ki je vse bolj prepoznaven kot “evropska Amazonka”.

 

Ob svetovnem dnevu rek organiziramo voden sprehod ob reki Muri, rokavu “evropske Amazonke”, v skrivnosti katere nas bosta tokrat popeljala ribiča, ribiška čuvaja in naravovastvenika Boris Bezjak in Marijan Gaber ter nam odkrivala malo manj znane čare naše reke. Sodelavci Zavoda RS za varstvo narave nam bodo reko predstavili zanimive igre in njihove projekte za revitalizacijo Mure.  

Pridružite se nam ob 15h na Tratah na gozdni stezi, ki od mostu Cmurek na Tratah pelje ob Muri gorvodno v smeri Sladki Vrh.

 

Ob 17.30 druženje s pogostitvijo na gradu Cmurek in možnost ogleda razstav, posvečenih reki Muri: “Najprej je bila Mura”, “Skrivnostni svet reke Mure” in “Od zelenih gladiatorjev do ekoteroristov”. 

 

Dogodek poteka v okviru aktivnosti Festivala Mura, organiziramo ga Muzej norosti, DPRS - Društvo za preučevanje rib RS, Zveza društev Moja Mura in Zavod RS za varstvo narave.

 

 

Prijavite se na novice
 

Če želite biti obveščeni o dogajanju pri nas, nam zaupajte svoj email naslov.
 

Vaš e-naslov bomo hranili za pošiljanje obvestil Muzeja norosti, teh podatkov ne bomo uporabljali v druge namene. V kolikor obvestil Muzeja norosti ne želite več prejemati, nam to sporočite na info@muzejnorosti.eu in vaš e-naslov bomo izbrisali iz našega seznama. Hvala za zaupanje.

V katerem jeziku želite prejemati novice